USA ber om etterforskning etter bilder av såret palestiner bundet til israelsk militærkjøretøy

En video av en såret palestiner bundet fast på panseret til et israelsk militærkjøretøy, er sjokkerende, mener amerikansk UD, som ber om etterforskning.

Publisert

– Er ikke det i bunn og grunn hæren som bruker palestinere som menneskelig skjold? spurte en journalist på pressekonferansen i USAs utenriksdepartement mandag.

Talsperson Matthew Miller svarte:

– Jeg vil si at vi så den videoen. Den var sjokkerende. Praksisen var absolutt uakseptabel. Mennesker skal aldri brukes som menneskelige skjold.

Det israelske militæret har erkjent at behandlingen av den sårede palestineren innebærer et brudd på militærets eget regelverk.

Palestineren ble bundet fast etter å ha blitt såret og pågrepet i Jenin på den okkuperte Vestbredden. Det israelske militærkjøretøyet passerte to ambulanser i byen, uten å stanse.

– IDF bør snarlig etterforske hva som skjedde og stille folk til ansvar, sier Miller med henvisning til det israelske militæret IDF.

Den tyske regjeringen fordømte mandag behandlingen av den sårede palestineren.

En talsmann for regjeringen i Berlin ber om «klargjøring og konsekvenser» etter episoden, som har vakt sterk fordømmelse. Talsmannen sier også at videoen av hendelsen er «vanskelig å bære».

Tyskland forventer nå «en rask klargjøring, raske resultater og passende konsekvenser for de som hadde ansvaret», sier talsmannen.

Powered by Labrador CMS