Amazon er ett av flere store selskaper som har inngått en avtale om kjøp av karbonkreditter for å bidra til å bevare regnskog i Brasil.

Reuters:

Amazon og flere firmaer kjøper karbonkreditter for 180 millioner dollar – for å bevare regnskogen med samme navn

Avtalen om kjøp av karbonkreditter, som skal gi en utslippsreduksjon på fem millioner tonn CO₂, skal skje gjennom LEAF-initiativet, der Norge har vært pådriver.

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske Amazon er et av flere internasjonale selskaper som har inngått en avtale om å kjøpe karbonkreditter, som skal bidra til bevaring av regnskog i Amazonas i den brasilianske delstaten Pará. Avtalen har en verdi på rundt 180 millioner dollar, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Amazon og minst fem andre selskaper, blant dem klesgiganten H&M, legemiddel- og kjemikalieprodusenten Bayer, Walmart Foundation, konsulentselskapene BCG og Capgemini, kanaliserer kjøpet gjennom LEAF Coalition. 

LEAF ble grunnlagt i 2021 og er et initiativ på tvers av regjeringer og selskaper for bevaring av skog. Norge har vært en viktig pådriver for koalisjonen, der også USA og Storbritannia er med.

Avtalen er LEAFs første i Amazonas, verdens største regnskog. Selv om det har vært en reduksjon i avskoging etter 2021, er Pará den delstaten i Brasil med mest avskoging siden 2005. Bare fra januar til august i år, har områder på størrelse med New York City blitt avskoget, melder Reuters.

Selskapene skal til sammen kjøpe fem millioner karbonkreditter til 15 amerikanske dollar per kreditt. Det tilsvarer en utslippsreduksjon på fem millioner tonn CO₂ i Pará fram mot 2026.

Amazon, som har bekreftet kjøpet overfor Reuters, følger dermed teknologigigantene Microsoft, Meta og Google, som også har kjøpt kompensasjonskreditter i Brasil i år.

Powered by Labrador CMS