Sør-Sudan er et av de farligste stedene i verden for hjelpearbeidere. Så langt i år har har det vært 22 angrep på hjelpearbeidere i landet, ifølge Aid Workers Security Database. De fleste angrepene har vært bakholdsangrep. Foto: AFP / NTB

Sju drept da biler fra Kirkens Nødhjelp ble angrepet i Sør-Sudan

To biler fra Kirkens Nødhjelp ble angrepet i Sør-Sudan lørdag, og sju personer ble drept. De sju var lokale fredsaktører som deltok på en fredskonferanse. De tre ansatte i Kirkens Nødhjelps som var til stede ved hendelsen kom seg i sikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

– Våre tanker går til familiene som har mistet en av sine kjære i dette angrepet, og våre ansatte som er berørt av dette, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten.

Angrepet skjedde i Imehejek i Sør-Sudan, omlag 200 kilometer øst for hovedstaden Juba.

– Vi fordømmer angrepet på sivile og humanitære arbeidere på sterkeste. Angrepet viser hvor krevende og kompleks det er å jobbe i land hvor sikkerhetssituasjonen endrer seg hele tiden, sier Høybråten.

Kirkens Nødhjelp følger nå opp egne ansatte, som ifølge Høybråten er sterkt preget.

– Vi har i dag hatt minnemarkeringer både i Oslo og i Juba, sier Høybråten.

Sør-Sudan er preget av mye vold, kriminalitet og uro. Så langt i år har har det vært 22 angrep på hjelpearbeidere i landet, ifølge Aid Workers Security Database. De fleste angrepene har vært bakholdsangrep.

Les vår reportasje fra Sør-Sudan: Lokale hjelperarbeidere betaler med livet

Den norske organisasjonen har arbeidet i det sørlige Sudan i 50 år, mange av disse årene var landet i en krigstilstand. I 2011 ble landet selvstendig etter å ha løsrevet seg fra Sudan.

KNs arbeid i Sør-Sudan fokuserer på fem temaer: kjønnsbasert vold; vann, sanitær og hygiene; fredsbygging; lærerutdanning i lokalsamfunnet; og inkludering av handikappede.

Powered by Labrador CMS