USA flyr ambassadepersonell ut av Haiti

Det amerikanske militæret har hentet ut ambassadepersonell fra Haiti, og styrker sikkerheten ved ambassaden i det kriserammede landet.

Publisert

– Denne lufttransporten av personell til og fra ambassaden er i tråd med vår standardpraksis for sikkerhetsforsterkning av ambassader over hele verden, sier militæret i en uttalelse.

De opplyser videre at det ikke var noen haitiere om bord.

Regjeringen i Haiti innførte forrige søndag unntakstilstand i landet. Væpnede gjenger, ledet av den mektige gjenglederen Jimmy «Barbecue» Cherizier, har blant annet angrepet to fengsler, noe som har ført til at de fleste innsatte har rømt – trolig flere tusen i tallet.

FN anslår at gjengene kontrollerer opptil 80 prosent av hovedstaden Port-au-Prince, og lørdag var det kraftig skyting ved presidentpalasset. Gjengene kunngjorde forrige uke at de sammen vil tvinge statsminister Ariel Henry til å gå av.

Volden i landet har forverret seg den siste tiden mens Henry har vært i Nairobi for å få til en avtale om en lenge forsinket FN-støttet styrke, som skal bistå Haitis nasjonale politi i kampen mot gjengene.

Kenya kunngjorde i fjor at landet skulle lede en FN-styrke i landet, men flere måneder med interne juridiske stridigheter har i praksis satt oppdraget på vent.

Powered by Labrador CMS