Over 70 døde i jihadist-angrep i Malis hovedstad

Minst 77 mennesker ble drept da væpnede menn angrep en av basene til militærpolitiet i Malis hovedstad Bamako tirsdag denne uka, ifølge en sikkerhetskilde.

Publisert Oppdatert

I tillegg ble 255 mennesker såret i angrepet, opplyser kilden som uttaler seg anonymt til nyhetsbyrået AFP. Avisa Le Soir skriver at rundt 50 militærpolitirekrutter som ble drept i angrepet, skal begraves torsdag.

Et fly som er leid inn av Verdens matvareprogram (WFP) ble også skadet.

Angrepet mot Faladie-basen ble innledet i 5-tiden tirsdag morgen. Den al-Qaida-tilknyttede islamistgruppen Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen (JNIM) har tatt på seg ansvaret for angrepet. Vanligvis slipper Bamako unna slike angrep, mens de i andre deler av landet kan skje nærmest daglig.

De militære i Mali grep makten i et kupp i 2020, men gikk etter sterkt internasjonalt press med på å overlate makten til en sivil overgangsregjering.

Noen måneder senere ledet imidlertid oberst Assimi Goïta et nytt kupp og utropte deretter seg selv til president.

Militærjuntaen har siden kastet ut FNs fredsbevarende styrke samt en fransk styrke som har kjempet mot islamist-opprørere i regionen. Sammen med militærjuntaene i Niger og Burkina Faso har de også dannet gruppa Alliance of Sahel States (AES) og brutt båndene med den regionale organisasjonen Ecowas.

Powered by Labrador CMS