FN: Situasjonen på Gazastripen er katastrofal

FN advarer om at den humanitære situasjonen på Gazastripen er katastrofal. FN og andre humanitære organisasjoner sliter med å dekke behovene til folket.

Publisert

Over én million mennesker i Sør- og Sentral-Gaza mottok ikke matrasjoner i august, ifølge talsperson Stephane Dujarric i FN. Nå mistenker han at det blir tilfellet også i september.

– Det er verdt å gjenta at den humanitære situasjonen i Gaza er katastrofal. Vi har ennå ikke alt det nødvendige for å kunne hjelpe folk på den måten de faktisk trenger, sier Dujarric.

Mellom 19. august og slutten av måneden ble over 450.000 måltider som ble tilberedt i 130 ulike kjøkken, delt ut til familier på Gazastripen. Flere evakueringsordrer fra det israelske militæret (IDF) har imidlertid ført til at 70 kjøkken har måttet stenge eller flytte.

– Til tross for de store utfordringene, fortsetter FN og andre humanitære organisasjoner å gjøre alt vi kan for å forsyne palestinerne med livreddende hjelp, legger han til.

Torsdagens oppdatering fra Gazas helsedepartement viser at minst 17 personer ble drept det siste døgnet. I tillegg ble 56 såret.

Powered by Labrador CMS