Angrep mot militærbase i Malis hovedstad Bamako

Væpnede menn angrep tirsdag morgen en av basene til militærpolitiet i Malis hovedstad Bamako, og det ble meldt om skuddsalver og eksplosjoner fra området.

Publisert Oppdatert

Angrepet mot Faladie-basen ble innledet i 5-tiden tirsdag morgen, og svart røyk steg opp fra området.

– Væpnede menn har angrepet minst en av militærpolitiets baser i Bamako. De er ikke formelt identifisert, opplyste en sikkerhetskilde.

Faladie-basen ligger nær Modibo Keita-flyplassen som ligger sør for hovedstaden, og flyplassen skal ha blitt stengt i morgentimene.

Ifølge ubekreftede meldinger ble det også hørt skyting i bydelen Banankabougou i nærheten av flyplassen.

Under kontroll

Hæren i landet bekrefter at militærbasen ble angrepet, men hevder at situasjonen er under kontroll.

– En gruppe terrorister forsøkte i dag morges å ta seg inn på Faladie-basen. Det pågår nå operasjoner for å rydde opp i området, heter det i en kunngjøring.

Det er ikke kjent hvem som angrep basen, men både militante islamister og tuaregopprørere er aktive i landet.

Kuppmakere

De militære i Mali grep makten i et kupp i 2020, men gikk etter sterkt internasjonalt press med på å overlate makten til en sivil overgangsregjering.

Noen måneder senere ledet imidlertid oberst Assimi Goïta et nytt kupp og utropte deretter seg selv til president.

Militærjuntaen har siden kastet ut FNs fredsbevarende styrke samt en fransk styrke som har kjempet mot islamist-opprørere i regionen.

Kuppmakerne har i stedet hentet et ukjent antall leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen til landet og knyttet sterkere bånd til russiske myndigheter.

Powered by Labrador CMS