679 palestinere er drept av israelske soldater og bosettere på Vestbredden siden oktober i fjor, og tusenvis er såret. I helgen ble en hjelpearbeider fra UNWRA drept i en flyktningleir nord for Nablus.

Hjelpearbeider drept på Vestbredden

En ansatt i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) er drept i et israelsk angrep nord på den okkuperte Vestbredden. 

Publisert Oppdatert

Ifølge UNRWA ble Sufyan Jaber Abed Jawwad skutt og drept av en israelsk skarpskytter på taket av sitt eget hjem i flyktningleiren Far'a nordøst for Nablus fredag. Den israelske hæren bekrefter hendelsen, men hevder at den drepte var en terrorist.

– Det ble oppdaget en terrorist som kastet sprengladninger. Det ble senere oppdaget at han var ansatt i UNRWA, har hærens talsperson Nadav Shoshani uttalt.

220 UNRWA-ansatte er siden oktober drept i israelske angrep på Gazastripen, men det er uvanlig at FN-organisasjonens ansatte drepes på den okkuperte Vestbredden.

Onsdag ble seks UNRWA-ansatte drept da Israel bombet en FN-drevet skole i Gaza der rundt 12.000 internt fordrevne palestinere hadde søkt tilflukt. 

«Fullstendig uakseptabelt»

Israel høstet skarp internasjonal fordømmelse etter angrepet.

– Meningsløs dreping, dag etter dag, skrev UNRWAs leder Philippe Lazzarini på X.

FNs generalsekretær António Guterres kalte bombingen av FN-skolen «fullstendig uakseptabelt», og det samme gjorde EUs utenrikssjef Josep Borrell.

– Verdenssamfunnet kan ikke godta at de grunnleggende prinsippene i internasjonal humanitærrett ignoreres, særlig ikke når det gjelder sivile, slo han fast.

Over 41.000 mennesker, flertallet av dem barn og kvinner, er ifølge palestinske helsemyndigheter drept i de israelske angrepene på Gazastripen de siste 11 månedene. Nærmere 100.000 palestinere er såret.

På den okkuperte Vestbredden er minst 679 palestinere drept av israelske soldater og bosettere siden oktober i fjor, og tusenvis er såret.

Powered by Labrador CMS