Folk ser på de brennende teltene ved al-Aqsa-sykehuset på Gaza-stripen natt til mandag.

Minst 23 drept i angrep mot skolebygning og teltleir i Gaza

Natt til mandag ble tre personer drept i et område utenfor et sykehus i Deir al Balah på Gazastripen. Minst 20 palestinere er drept i et israelsk angrep mot en skolebygning.

Publisert Sist oppdatert

Minst 20 palestinere, blant dem barn, ble i natt drept i et israelsk angrep mot en skolebygning der familier hadde søkt tilflukt i Gaza, sier sykehuspersonell.

Angrepet skjedde i byen Nuseirat da artilleri fra en israelsk stridsvogn traff skolebygningen, som ble brukt til tilfluktssted for fordrevne palestinere.

De døde ble brakt til sykehus i Nuseirat og i Deir al Balah.

Det israelske militæret (IDF) har foreløpig ikke kommentert saken.

Bombet telt

Natt til mandag også rammet flere eksplosjoner et område utenfor et sykehus i Deir al Balah på Gazastripen. Tre personer er drept, ifølge sykehuskilder.

Om lag 50 personer er såret, ifølge al-Aqsa-sykehuset. 

Telt skal ha tatt fyr, og folk i området har tatt med seg de skadede til sykehuset, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa var det israelske kampfly som bombet telt inne på sykehusområdet.

Avichay Adraee, talsperson for Det israelske forsvaret (IDF) for arabiskspråklige medier, opplyser på X at kampfly har gjennomført et angrep mot «et kommando- og kontrollkompleks» som er anlagt i området «tidligere kjent som al-Aqsa-sykehuset».

– Hamas-medlemmer brukte sykehuskomplekset til å planlegge og gjennomføre terroraksjoner mot IDF-styrker og staten Israel, hevder talspersonen.

Powered by Labrador CMS