Komiker Lars Berrum er blant de nominerte til Plan Internationals jentepris 2024. Her er Berrum avbildet under et show for noen år siden.

Åtte menn blant de nominerte til Plans jentepris

På den internasjonale jentedagen 11. oktober deler Plan International Norge ut Jenteprisen for trettende gang. I år er det åtte menn blant de nominerte. 

Publisert Oppdatert

Plan Norge deler årlig ut Jenteprisen til en person eller aktør i Norge som har gjort en viktig innsats for jenters rettigheter og likestilling . I år er det 110 nominerte – en økning fra fjorårets 76. Vinneren kåres av en uavhengig jury.

I år er det åtte menn blant de 110 nominerte, noe som er ny rekord. Blant dem er lege Kaveh Rashidi, onlinetrener Sølve Sundrehagen, lege  Wasim Zahid og komiker Lars Berrum.

Blant resterende nominerte finner vi blant annet hjelpearbeider Ayesha Wolasmal, komiker Sigrid Bonde Tusvik, statsråd Tonje Brenna og Kronprinsesse Mette Marit.

Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge, mener fokuset på jenters rettigheter er viktigere enn noen gang.

– Jenter i dag er spesielt utsatt i områder preget av fattigdom, krig og konflikt. I slike situasjoner blir de ekstra sårbare for vold, overgrep og utnyttelse, sier Partapuoli.

Hun understreker at vi de siste årene har sett en markant tilbakegang for jenters rettigheter og likestilling mange steder – fra Gaza, Ukraina og Afrikas horn til land som USA, hvor strenge abortlover er innført, og i Afghanistan, hvor jenters rettigheter systematisk blir revet bort.

– Med tanke på verdenssituasjonen har denne markeringen kanskje aldri vært viktigere enn i år. Det er ingen tvil om at likestillingen er på vei i feil retning. Den raske innskrenkingen av rettigheter som mange unge jenter står overfor i dag, er dypt bekymringsfull, sier Partapuoli.

Powered by Labrador CMS