Oversvømmelsene er store i den pakistanske havnebyen Karachi.

Pakistanske myndigheter ber om hjelp til kriseresponsen

Myndighetene ber det internasjonale samfunnet om hjelp etter storflommen, som har krevd 1 400 menneskeliv og ført til omfattende matmangel.

Publisert Sist oppdatert

Pakistans statsminister Shahbaz Sharif fortalte om den vanskelige situasjonen da han snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan over telefon mandag.

Sharif takket Erdogan for å ha sendt store hjelpesendinger med mat, telt og medisiner, men ba om ytterligere hjelp til å hjelpe i flomområdene.

Tidligere har de pakistanske myndighetene bedt om 1,5 milliarder kroner fra det internasjonale samfunnet for å møte behovene.

Matmangel

– Myndighetene ber om støtte for å begrense skadeomfanget så langt det lar seg gjøre. En stor utfordring er at enorme områder med dyrket mark er ødelagt og at flere hundre tusen bufe er borte – noe som vil påvirke husholdningene og matsikkerheten i lang tid framover, sier Bo Christoffer Brekke, som leder Frelsesarmeens seksjon for internasjonal utvikling.

Brekke påpeker at arbeidet med å skape en normal hverdag for de berørte i flomområdene vil ta lang tid.

– Det viktigste vi gjør nå er å beskytte familier fra sult og sykdommer. Behovet er stort for basisvarer som ris, linser, mel, og hygieneartikler, sier han.

Mistet hjemmene sine

Flommen som herjer i Pakistan, er den verste på 60 år. Den skyldes monsunregnet, som startet i juni, og som så langt har berørt over 33 millioner mennesker. Minst 1 400 barn og voksne har omkommet til nå.

Broer og hjem er ødelagte, og det varsles at regnet vil fortsette å strømme ned over de flomrammede områdene de neste ukene.

Mer enn 660 000 mennesker bor i teltleirer og provisoriske hjem etter at de ble tvunget til å evakuere på grunn av flommen.

I tillegg er de økonomiske tapene store. Opprinnelig anslo Pakistan at flommen forårsaket skade for 10 milliarder dollar – nesten 100 milliarder kroner. Nå sier myndighetene at skadene er langt større enn de første anslagene.

Powered by Labrador CMS